14 Eylül 2009 Pazartesi

SONBAHAR SEZONU



Renkli Biber Kayıkları


2 adet yeşil dolmalık biber
200 gram dana kıyma
50 gram kırılmış fındık
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı galeta
tuz ve karabiber
yeteri kadar maydanoz

Tüm biberleri ortadan dikey olarak ikiye kesin. Derin bir kasede zeytinyağı, tuz, kuru kekik ve sarımsak tozu ile harmanlayın.

Az sıvı yağda, fındık ve soğanı kavurup içine kıymayı ekleyin, orta kıvamda kavurun içine galeta, karabiber. Tuz ve ince kıyılmış maydanoz atıp kenarıya alın.

Biber kayıklarını yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine sıralayıp hazırladığınız malzemeleri tek tek biber kayıklarına doldurup,kapta kalan kekikli zeytinyağını üzerlerinde gezdirin. 180 derecede yarım saat pişirip sıcak olarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder