12 Eylül 2009 Cumartesi

YAZ SEZONU

Patatesli Kıtır Bamya Dilimleri

Yarım kilo taze bamya
4 küçük patates
1 adet soğan
Yarım bardak mısır unu
Kızartma yağı
Tuz karabiber
Anason ( arzu ederseniz)

Bamyaları dilimleyip, buzlu suda 1 saat bekletin. Mısır unu, tuz,
karabiberi derin bir kapta harmanlayın. Kuru soğanı ve patatesleri küçük küpler halinde doğrayıp, peçete yardımıyla kuruttuğunuz bamyalarla birlikte mısır ununda iyice harmanlayın. Kızgın yağda kızartıp fazla yağının süzülmesi için peçeteye alın. Sıcakken, arzu ederseniz üzerine anason tohumları serpin ve acı bir sosla birlikte servis yapın.


Çilekli Chessecake

Taban için
2 paket burçak biskuvi
120gr tereyağı

Dolgu için
1 kutu krem peynir (450gr)
Yarım kilo suzme yogurt
3 büyük yumurta
1 yumurtanın beyazı
Yarım su bardağı beyaz un
100ml krema
½ su bardağı toz şeker

1 su bardağı kadar çilek
Yarım su bardağı pudra şekeri

Tereyağını eritin. Bisküvileri blenderdan geçirip ufalayın, tereyağ ile karıştırın. 20cm lik kelepçeli bir kalıba bastırarak düzgünce yayın. 180°C de 30 dakika pişirip fırından çıkartın. Dolgu için peyniri ve yogurdu mikserle çırpın. Şeker ve kremayı ekleyip çıpmaya devam edin. Yumurtaları ilave edip unu yavaşça ekleyin. Daha önce pişen tabanın üzerine dikkatlice dökün. Çileği pudra şekeri ile blenderdan geçirip dolgunun içine gelişi güzel serpiştirip bir çatal yardımıyla ebruli desenler yapın. 180°C lik sıcak fırında 20 dakika pişirin fırının sıcaklığını 160°C ye düşürüp 40 dakika daha pişirip fırının kapağını 5 dakika sonra açın. Kekinizin fırının içinde soğumasını bekleyin ve iyice soğuyan cheecake buzdolabında en az 24 saat dinlendirip dondurma ile servis yapın. Tabağa bir iki çilek tanesi eklemeyi de unutmayın...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder